willybollmann99Født 22.10.1936
Død 19.08.2007

Willy Johan Bollmann ble født i Kristian 4. Gate i Kristiansand i 1936. De ble etter hvert 6 søsken, hvorav to døde som små under andre verdenskrig av difteri. I ungommen flyttet familien til Møllevannet på Grim. 

Willy utdannet seg som dreier, og jobbet mange år på Ørgrey Mekaniske Verksted. Han traff Ruth Marie Olsen og giftet seg med henne i 1960, året før deres første sønn Jan Olav ble født. Andre barn Irene Bollmann ble født i 1963. 

Ruth og Willy dro til sjøs for å legge opp penger, mens besteforeldre passet barna. En fatal ulykke intraff på sjøen; Willy ramlet ned 10 meter i maskinrommet og ble kvestet for livet. Han lå på sykehus i et år.

Hans lidenskap var bridge. Gjennom en årrekke vant han store turneringer, og fikk flotte plasseringer i NM. En stund holdt han også kurs i bridge.

I 1990 døde hans kone, og det gikk nedover med Willys helse. Men han fikk med seg gleden av tre barnebarn som gav han mange fine stunder. Han var veldig glad i dem og sin familie som støttet og hjalp ham mye de siste årene av hans levetid.

Helsen ble mye verre i 2007, og han ble pasient på Bispegra omsorgsenter. Han sovnet inn der 19.08.2007 og er gravlagt på Oddernes kirkegård i Kristiansand sammen med sin hustru Ruth.

Lenge leve hans minne.
Han vil alltid være savnet og lever i våre tanker.

 

Jan Olav Bollmann
sønn
Webløsning levert og vedlikeholdes av Web Norge © 2013-2021. Ansvarlig redaktør: Jan Olav Bollmann.